Activiteitendag MIddenschool 11 oktober 2022

VKO Activiteitendag MIddenschool 11 oktober 2022

Activiteitendag MIddenschool 11 oktober 2022

Op 11 oktober ging in middenschool de activiteitendag door!

Het 1ste jaar A en B trok naar Kravaalbos. Daar gingen ze verschillende uitdagingen aan voor de vakken natuur en aardrijkskunde. Het werd een zonnige, leerrijke en vooral amusante wandeling!

 
De leerlingen van 2 STEM trokken naar 'Living Tomorrow' waar ze kennis mochten maken met de technologie van de toekomst: Zora de zorgrobot, een reanimatiedrone, de e-Health Mirror en de keuken van de toekomst. Superinteressant om te zien hoe snel onze wereld verandert!
Ook Technopolis stelde niet teleur met de e-rally en wetenschapsshow. Ze maakten stop-motion filmpjes, liepen sneller dan een schildpad en leerden hoe een explosief kan gemaakt worden van een mix van methaangas koe en zuurstof.
Een leerrijke, toffe dag!
De leerlingen van Moderne Talen en wetenschappen trokken naar Mini Europa. Onder een stralende zon gingen ze op ontdekking in miniatuur Europa.
Nadien ging het naar de de plantentuin van Meise waar de leerlingen op zoek gingen naar de kampioen der cactussen. Dit deden ze aan de hand van hun vertrouwde wetenschappelijke methode, een prikkelend onderzoek waarbij ze interessante ontdekkingen deden.
Economie & Organisatie in de praktijk ... Het 2de jaar economie & organisatie en de B-klassen mochten het dinsdag aan den lijve ondervinden.
Samen trokken ze naar de Vlaamse Staak, een bloeiend bedrijventerrein in Opwijk. Daar bezochten ze Advotex, @absound1745, @meubelatelier en @crejaksie. Vier boeiende, aangename en leerrijke bezoeken!
De leerlingen van 2 Latijn gingen terug in de tijd ...
Ze lieten zich volledig gaan tijdens een Gallo-Romeins kledijproject in Velzeke en bezochten de expo ´Beestig! Dieren in wandtapijtkunst´ in Oudenaarde.
De leerlingen van 2A Maatschappij & Welzijn trokken naar Aalst voor het sociaal experiment “Wat doet een compliment met mensen”.