Nike bedrijfsbezoek

VKO Nike bedrijfsbezoek

Nike bedrijfsbezoek

Op 23 november 2023 brachten we met leerlingen van 4O&LA, 4O&LB, 6 Handel, 6ECMTen 6ECWI een bedrijfsbezoek aan het distributiecentrum van Nike in Laakdal en Ham.

De leerlingen van het 4° jaar konden ervaring opdoen in een realistische magazijnomgeving. Ze leerden er orderpicken, palletiseren, ze kropen in de functie van verschillende logistieke bedienden en zorgden voor een perfecte opmaak van de verschillende documenten van offerte, bestelbon en orderbevestiging tot de transportdocumenten en natuurlijk ook de factuur.

Ze hielpen Nike met het maken van verschillende berekeningen: hoeveel transportdozen kunnen er op één pallet, hoeveel paar schoenen kan ik in één vracht vervoeren? Wat kost het transport per schoendoos?

Voor de leerlingen van het 6° jaar stond er in de voormiddag een geleid bezoek aan het distributiecentrum met magazijnbezoek op het programma en in de namiddag een rondleiding op de duurzame Nike campus. 

Zo kregen alle leerlingen  meer uitleg bij elke stap in het hele proces van ontvangst tot verzending van producten, uitleg bij de verschillende soorten "klanten", verschillende verzendwijzen, manieren van picken, labels, added value, ....  

Het was interessant om te vernemen hoe een bedrijf duurzaamheid in haar beleid integreert.